Wij organiseren en realiseren tijdelijke huisvesting

Bron: BN DeStem 8-1-2021
Tekst: Harry Veenstra

Baartmans: ,,Jaren geleden bleek die behoefte, vaak onder dertigers, al." Eerder had de gemeente woningcorporatie Stadlander gevraagd woningen te realiseren. ,,Die had daar geen behoefte aan. Nadat twee ontwikkelaars afhaakten, gaat het nu eindelijk toch gebeuren. Blij dat we stand hebben gehouden en ons niet hebben laten afschrikken door negatieve berichten."

Bijna energieneutraal

Er komen veertien woningen met een oppervlakte van 25 vierkante meter en acht van 37 vierkante meter met een huur onder de huurliberalisatiegrens. Ze zijn voorzien van een compleet ingerichte keuken en zijn bijna energieneutraal. Het complex krijgt een fietsenberging en een gemeenschappelijke tuin. ,,Diversiteit van woningen was heel belangrijk voor plan Buiten de Veste II. Op de laatste in te vullen locatie komen nu woningen die we nog niet hadden."

Er is overeengekomen dat de woningen (ten minste) 20 jaar voor de doelgroep beschikbaar blijven. Bedoeling is dat de door Springtij Architecten ontworpen woningen medio dit jaar worden opgeleverd. ,,Wij hebben een perfect passend woonconcept", legt Remko Heeren uit. Hij is met Arjan van de Watering bij aanbieder MURADO verantwoordelijk voor ontwikkeling van projecten. ,,Door ons concept kunnen woningen snel en efficiënt gerealiseerd worden."

MURADO gaat de woningen onder eigen regie verhuren. ,,Laat jongeren zich vooral aanmelden", onderstreept wethouder Baartmans.

Meer info of aanmelden via: info@domodo.nl