Wij organiseren en realiseren tijdelijke huisvesting

MURADO bouwt samen met Platform 2050 aan een duurzame toekomst

Om vorm te geven aan haar ambities op het gebied van duurzaamheid en circulariteit heeft MURADO zich aangesloten bij Platform 2050. Dit samenwerkingsverband van gespecialiseerde vastgoedonderhoudsbedrijven zet zich in om de Nederlandse woningvoorraad versneld en planmatig te verduurzamen.

Arjan van de Watering, die als mede-eigenaar leiding geeft aan KOERS-dochter MURADO, over de aansluiting bij Platform 2050: “De huidige markt vraagt om slimme, duurzame oplossingen, betere gebouwen en innovatieve manieren van samenwerken. Door samen te werken met gespecialiseerde partners die zijn aangesloten bij Platform 2050, profiteren we als MURADO van een schat aan kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden en brengen de puzzelstukjes bij elkaar.”

Duurzaam, energiezuinig, circulair

Zo zorgt MURADO ervoor dat in haar goed geïsoleerde, duurzame huisvestingsoplossingen voor de energievoorziening gebruik wordt gemaakt van zonnepanelen, slimme accu’s en warmtepompen met vloerverwarming. Daarnaast staat (her)gebruik van duurzame materialen voorop. Zo wordt voor de keuken en badkamer gebruik gemaakt van panelen die voor minimaal uit 75% uit gerecycled PET-plastic bestaan. De laminaatvloeren zijn voorzien van het PEFC-keurmerk, terwijl daken bedekt zijn met sedum en regenwater wordt opgevangen voor sanitair gebruik. Arjan van de Watering: “Door gebruik te maken van gestandaardiseerde modules en prefab-elementen, worden bovendien faalkosten en bouwafval tot een minimum beperkt, en kunnen we verschillende woningtypen en -vormen creëren.”