Wij organiseren en realiseren tijdelijke huisvesting

1e paal betaalbaar woonconcept Buiten de Veste II

Het duurzame, voornamelijk houten gebouw krijgt de naam “HENRI”, verwijzend naar het naburige Fort Henricus. Het woonconcept genaamd “1888” van MURADO is met name bedoeld voor starters op de woningmarkt: jonge mensen die graag in Steenbergen willen blijven wonen, maar die door het enorme tekort aan koop- en huurwoningen geen geschikte, betaalbare huisvesting kunnen vinden. Een mooi moment dus. Zowel voor de gemeente Steenbergen, die haar best doet haar inwoners passende huisvesting bieden, als voor de bouwer van de woningen, KOERS uit Barendrecht, die met het project een volgende stap zet met haar modulaire woonconcept. Met MURADO wordt een hedendaagse en betaalbare oplossing geboden voor het huisvestingsprobleem dat de komende jaren steeds nijpender wordt. Met name in het lage en middensegment.


Harmke van der Meer, Freerk van der Meer, Wim Fortuin, Wethouder Baartmans, Arjan Pfaff, Kees Kerstens, Ronald Roelofs en Arjan van de Watering.

Een Modulaire oplossing

Binnen enkele jaren zullen vele honderdduizenden woningen gebouwd moeten worden om aan de groeiende bevolking huisvesting te bieden. Een vraag waar de traditionele bouw bij lange niet aan tegemoet kan komen. Zeker als je kijkt naar extra verstorende aspecten als de PFAS- en stikstof problematiek en de coronapandemie. Met MURADO biedt KOERS een modulaire bouw- en ontwikkelmethode die een hoogwaardige bijdrage kan leveren aan het versneld oplossen van het woningtekort. Arjan van de Watering: “Als full-service aanbieder helpen wij hiermee gemeenten, woningcorporaties en projectontwikkelaars bij het creëren van optimale waarde bij de ontwikkeling van innovatieve huisvestingsoplossingen. Wij werken aan de toekomst waarin flexibiliteit van materialen, maatvoering en duurzaamheid essentieel zijn. Met MURADO kunnen we inspelen op toekomstige geluidsnormen, circulariteit en klimaatadaptief bouwen. We zijn dan ook enorm blij dat we hier, in Buiten de Veste II, een complex van 22 betaalbare studio’s en appartementen mogen realiseren voor jonge mensen die graag in Steenbergen willen blijven wonen. Extra betaalbaar worden de woningen dankzij het feit dat ze bijna energieneutraal zijn, waardoor bewoners kunnen rekenen op een lage energierekening. Verder hebben de woningen bij oplevering een compleet ingerichte keuken. Door de gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een (groenten)tuin met een fijn bankje en een fietsenberging, creëren we een community en maken we verbinding met de buurt, waardoor bewoners zich hier al snel echt thuis gaan voelen.”

Kees Kerstens, Wethouder Baartmans, Arjan van de Watering en Harmke van der Meer.