Wij organiseren en realiseren tijdelijke huisvesting

Betaalbaar woonconcept Buiten de Veste II in Steenbergen.

Het duurzame, voornamelijk houten gebouw krijgt de naam 'HENRI', verwijzend naar het naburige Fort Henricus. Het woonconcept genaamd “1888” van Murado is met name bedoeld voor starters op de woningmarkt: jonge mensen die graag in Steenbergen willen blijven wonen, maar die door het enorme tekort aan koop- en huurwoningen geen geschikte, betaalbare huisvesting kunnen vinden. Een mooi moment dus. Zowel voor de gemeente Steenbergen, die haar best doet haar inwoners passende huisvesting bieden. Met Murado wordt een hedendaagse en betaalbare oplossing geboden voor het huisvestingsprobleem dat de komende jaren steeds nijpender wordt. Met name in het lage en middensegment.H

Murado is bij dit verantwoordelijk geweest voor de projectontwikkeling en uitvoering., samen met KOERS Ontwikkeling. Het gehele traject is samen gegaan met meerdere partners. Betrokken architect bij dit project was Springtij Architecten.

De woningen zijn divers omtrent grootte, het netto vloeroppervlak van de kleinste woning is ca. 25m2 en van de grootste woning ca 38m2. Alle woningen zijn ‘op maat’ gemaakt en in samenspraak met de individuele huishoudens ontwikkelt, daardoor is er variatie binnen de twee verschillende woning plattegronden.

Dit nieuwe complex in Steenbergen lost niet alleen het hedendaagse huisvestingprobleem op, maar richt zich ook op duurzaamheid. Zo is het complex, genaamd 'HENRI', bijna energieneutraal. Daarnaast biedt het voor de bewoners gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een (groenten) tuin met een fijn bankje en een fietsenberging. Een bijdrage aan het community-gevoel binnen het complex.

In Q3 2022 is het project opgeleverd.