Wij organiseren en realiseren tijdelijke huisvesting

KOERS en Murado hebben voor de gemeente Amsterdam het bestaande gebouw met één bouwlaag verhoogd. Het gebouw is gelegen aan de Overhoeksplein 2 in het stadsdeel Noord te Amsterdam. De bestaande constructie is opgebouwd uit een betonskelet van kolommen en balken. De stabiliteit is gewaarborgd door de schijfwerking vloeren en loodrecht op elkaar staande wanden. De fundatie bestaat uit een balkenraster op houten palen met betonopzetters. Het gebouw bestaat uit 5 bouwlagen (souterain, begane grond en eerste t/m derde etage). De derde etage was ingericht als technische ruimten en is verbouwd tot slaapunits voor huisvestiging van Ongedocumenteerden. Deze optopping is in houtskeletbouw en stalen spanten uitgevoerd.

Daarnaast wekken de woningen grotendeels haar eigen energie op door middel van PV panelen. De woningen zijn aangesloten op de stadswarmte.

Zo zijn er prefab houtskeletbouw gevels geplaatst met een dampopen folie toegepast en een houten dakplaat met vlasisolatie. De dakranden zijn uitgevoerd met een aluminium daktrim en liggen gelijk vlak met de PV panelen. De gevels bestaan uit een aluminium gevelplaat en aluminium kozijnen. Doordat de beschikbare gronden erg beperkt zijn en we wel met een bouwopgave zitten, is optopping een goede manier van verbouwen om woningnood tegen te gaan. MURADO is gespecialiseerd in het voortraject met de QuickScan, engineering en planvorming.