Wij organiseren en realiseren tijdelijke huisvesting

Het is een trend die al jaren gaande is: Nederland wordt steeds drukker en de ruimte wordt met de dag schaarser. Al jaren is de Nederlandse overheid op zoek naar mogelijkheden om deze trend de kop in te drukken. Daarbij komt ook dat nieuwbouwkoopwoningen in het derde kwartaal van vorig jaar 17 procent duurder waren dan een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Murado heeft zich verdiept in de mogelijkheden wat resulteert in een permanente containerwoning als onroerend goed.

De basis bestaat uit vier 40 ft HC zeecontainers, die meerdere jaren gebruikt zijn voor de transport. Tussen de zeecontainers is er een houtconstructie geplaatst. Voor de fundering is er gekozen voor een betonvloer IHW. De modulariteit en duurzaamheid van de container worden benut, zonder zich te verontschuldigen voor wat ze zijn. Uiteindelijk een prachtige vrijstaande 4 kamer woning in industriële stijl gebouwd, met energielabel A+++. Gasloos, kunststof kozijnen met triple beglazing, 22 PV panelen à 405 Wp, warmte terugwin installatie en een hemelwater opvanginstallatie voor o.a. het spoelen van de toiletten. Hier ben je echt klaar voor de toekomst. Dit zorgt onder andere voor minder drinkwaterverbruik en het beregenen van de tuin. Kortom, klaar voor de toekomst!

Zo zijn er houtskeletbouw gevels met jutte isolatie met een dampopen folie toegepast en een houten dakplaat met vlasisolatie. De dakranden zijn uitgevoerd met een aluminium daktrim en liggen gelijk vlak met de PV panelen. De gevels bestaan uit een kunststof gevelplaat.