Dé autoriteit van snel & betaalbare huisvesting

Een aanpak met slimme oplossingen

De sterk stijgende bouwkosten, onvoldoende bouwlocaties en langdurende gemeentelijke procedures zorgen ervoor dat bouwplannen onvoldoende en te langzaam van de grond komen. Hierdoor raakt een grote groep woningzoekenden zoals: senioren, starters, spoedzoekers, studenten en statushouders in de knel met het vinden van een gepaste woning. MURADO maakt voor deze groep het verschil. Wij zijn namelijk van mening dat ‘thuis’ de belangrijkste plek is in ons leven en dat ieder mens recht heeft op een (t)huis.

Met MURADO lukt snel, efficiënt en besparen op bouwkosten wel.

MURADO is onderscheidend door een vooraf georganiseerde procesmatige aanpak. Wij managen verwachtingen en brengen vooraf de essentiële beslismomenten helder in beeld. Hiermee versnellen we doorlooptijden en besparen we project voorbereidingskosten tot wel 30 procent. Wij bouwen modulair. Een veel zuiniger gebruik van bouwmaterialen en aandacht voor klimaat adaptatie. Hierdoor gaat het budget vrijwel volledig naar de kwaliteit van de woning.

Nieuwe vormen van bouwen

Wij ontwikkelen duurzame woningen die beschikbaar zijn voor iedereen. Dit doen we door een nieuwe bouwmethode en duurzame materialen te (her)gebruiken. Het traditionele baksteen en beton worden vervangen door gestandaardiseerde modules en prefab-elementen, waarmee we meerdere soorten woningtypen en -vormen creëren. We bouwen duurzaam zonder de bewoner in te laten leveren op comfort. Op zelfvoorziening spelen we in door het gebruik van zonnepanelen, slimme accu’s, warmtepompen met vloerverwarming en een goed geïsoleerde woning. We stoten zo min mogelijk Co2 uit door slim om te gaan met de energie en warmte van de zon. Ons concept is simpel: een circulair, modulair en zo zelfvoorzienende woning die voor iedereen beschikbaar is.

Een geborgd proces

  • MURADO sluit per project onder haar leiding en supervisie flexibele samenwerkingsverbanden met organisaties en leveranciers die zich hebben bewezen.
  • Door maximaal gebruik te maken van elkaars competenties bent je als opdrachtgever verzekert van hoogwaardige dienstverlening.
  • Kenmerkend voor de werkwijze van MURADO is dat wij één vast aanspreekpunt zijn, die het volledige traject uit handen neemt.

Voordelen modulair bouwen

Met de alsmaar stijgende bouwkosten, het tekort aan arbeidskrachten en weersomstandigheden die de snelheid van de bouw beïnvloeden is de traditionele bouw inmiddels achterhaald. Modulair bouwen is niet alleen goedkoper en sneller maar ook veel duurzamer. Daarnaast is maatwerk, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, wel degelijk mogelijk. Per project maken de afweging tussen 2D en 3D, afhankelijk van de case. Modulair bouwen is een bouwtechniek waarbij we grote delen van een woning of gebouw in de fabriek vervaardigen (3D). Het gaat om kant-en-klare modules die we op de bouwplaats aan- en op elkaar zetten en voorzien van leidingwerk en duurzame installaties. Tevens werken we ook met prefab panelen en zetten we ze op de bouwplaats in elkaar (2D).

‘Als specialisten helpen we met kennis en creativiteit een uniek merk of concept neer te zetten en dit te vertalen naar een realiseer- en betaalbaar project.’

Welke fases doorloop je met MURADO?

  • QuickScan: Bestemmingsplan analyse en woningtype bepalen.
  • Haalbaarheidsstudie: Technische- en functionele engineering.
  • Contractvorming: Kostenraming en bouwteamovereenkomst.
  • Planvorming: Indienen vergunningsvraag en aannemingsovereenkomst.
  • Uitvoering: Evaluatie performance en het project afronden.