Wij organiseren en realiseren tijdelijke huisvesting

Een innovatieve revolutionaire bouwmethode

Éen nieuwe manier van bouwen

Steden in bijvoorbeeld de Randstad kampen met een ernstig woningtekort, deels veroorzaakt doordat de vraag niet meer aansluit op de bestaande voorraad. Aangezien bouwgrond schaars is, wordt gezocht naar alternatieven voor sloop en nieuwbouw. Een optie daarvan is het het stimuleren van optoppen van de verouderde voorraad galerijflats. Inmiddels zijn er in Nederland al veelvoudig optopprojecten gerealiseerd.

Hoe?

In feite worden galerijflats uit de jaren zestig of zeventig van de vorige eeuw opgetopt met maisonnettes in staalframebouw. Aan de flatgebouwen van meerdere verdiepingen worden nieuwe bouwlagen toegevoegd, waarmee elk bouwblok extra woningen krijgt, zonder schaarse bouwgrond in beslag te nemen.

Dankzij deze snelle, slimme bouwmethodiek kunnen de flats tijdens de werkzaamheden bewoond blijven, zonder de bewoners al teveel overlast te bezorgen. Voor woningbouw­verenigingen die veel ver­ouderde galerijflats in hun bezit hebben, maakt deze methodiek behoud haalbaar van de meestal nog in bouwkundig goede staat verkerende woon­gebouwen. Bij MURADO hebben wij deze kennis in huis en geven we u graag passend antwoord op uw huisvestingsvraagstuk.

Koudgewalste dunne stalen profielen vormen de basis van eenvoudig te assembleren staalframes.

Productspecificatie staalframe

Bij MURADO kunnen we het staalframe als droogbouwsysteem leveren, wat een grote vochtreductie oplevert ten opzichte van traditioneel bouwen. Door slimme engineering, voorafgaand aan het productieproces, kunnen ook installaties prefab en ‘stekkerklaar’ aangeleverd worden, wat faalkosten aanzienlijk reduceert. De holle ruimten onder vloeren en in de spouw blijven toegankelijk voor het uitbreiden van installaties. Bovendien bespaart u op materiaal en gewicht in het metselwerk van de gevels door toepassing van gezaagde stenen. Deze gewichtsreductie maakt niet alleen een besparing mogelijk op de funderingskosten, maar ook op de transportkosten, wat milieuwinst oplevert.

VOLGENS DE STRENGSTE NORMEN

  • Thermische isolatie: helemaal in lijn met de opgelegde EPB-eisen.
  • Akoestische isolatie: verhoogd akoestisch comfort, officieel getest door het WTCB.
  • Brandeisen: Europees certificaat REI 120-proof. In functie van de gekozen beplating.

(zoals certificering)