Wij organiseren en realiseren tijdelijke huisvesting

Starters

Wachttijden voor sociale huurwoningen lopen al jaren op. Ook in de vrije sector is het niet makkelijk om aan een huis te komen. Bovendien is het als starter financieel vaak niet haalbaar om in de vrije sector te huren. Door de alsmaar stijgende prijzen van koopwoningen is dit voor de veel starters meestal ook geen optie. Met als resultaat dat starters steeds langer, tegen wil en dank in, thuis blijven wonen of in een studentenkamer.

'Bij MURADO zijn we er van overtuigd dat de huidige vraag naar verantwoord en slim wonen ons ertoe dwingt te innoveren en te automatiseren op weg naar een beter en groener product, tegen een lagere prijs'.

Starters nemen financieel (te) grote risico’s

Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) sluit tussen de 20 en 40 procent van de starters een hogere hypotheek af dan strikt genomen verantwoord is volgens de wettelijke norm. De gevolgen voor starters (die financieel al kwetsbaar zijn) kunnen volgens de AFM enorm zijn. Ze hebben vaak geen grote financiële buffer en lenen ook nog eens tussen de €50.000,- en €70.000,- meer dan verstandig is. Ook geven kopers hun studieschuld, die ze verplicht zijn op te geven, vaak niet op.

MURADO realiseert duurzame en betaalbare tijdelijke huisvesting voor starters. Op deze manier kunnen ze op een verantwoorde manier de volgende stap zetten.

Wil je meer over ons weten? Neem dan contact met ons op.