Wij organiseren en realiseren tijdelijke huisvesting

Spoedzoekers

Spoedzoekers zijn mensen die per direct op zoek zijn naar een woning. Het gaat hierbij om uitzonderlijke situaties zoals een verbroken relatie, uithuiszetting, detentie of economische dakloosheid. Deze doelgroep kan moeilijk via de reguliere woningmarkt een passende woonruimte vinden. Binnen ons werkgebied werken wij voor deze doelgroep waarin we samen met alle ketenpartners een juiste invulling geven om passende tijdelijke huisvesting te bieden.

  • Met onze woningen leveren wij tijdelijke modulaire woningen voor spoedzoekers in korte tijd. Daarmee laten wij zien dat tijdelijke huisvesting een perfecte oplossing is voor de woonuitdagingen van deze tijd.

Lastiger om urgentie te krijgen

Volgens onderzoek van het RTL Nieuws is het steeds lastiger om een urgentieverklaring te krijgen voor een woning. Het wordt zelfs actief ontmoedigd om urgentie aan te vragen. Gemeenten stellen extra eisen die soms in strijd zijn met de huisvestingswet. Ook worden lang niet alle aanvragen van spoedzoekers in behandeling genomen. Op deze manier krijgen mensen die dringend op zoek zijn naar een huis ook niet altijd de kans om bezwaar te maken tegen een afwijzing. In de praktijk betekent dit dat mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning vaak nergens terecht kunnen.

Als snelle oplossing voor spoedzoekers realiseert MURADO tijdelijke huisvesting, om op deze manier tegemoet te komen aan de huisvesting voor spoedzoekers.

Wil je meer over ons weten? Neem dan contact met ons op.